معرفی لوله گالوانیزه

معرفی لوله گالوانیزه

لوله گالوانیزه نوعی لوله درزدار از جنس فولاد نرم است که طی فرایندی به نام گالوانیزاسیون سرد یا گرم با فلز روی (Zinc) آبکاری شده است. دارای مقاوت بالایی است و از روکش مذاب تشکیل شده اند. برای جلوگیری از پوسیدگی و خوردگی لوله، سطح آن را با لایه نازکی از فلز روی می پوشانند تا لوله در برابر آسیب های محیطی مقاوم تر شود. دو سر ابتدایی و انتهایی لوله گالوانیزه بعد از عملیات آبکاری رزوه می شوند. انواع لوله گالوانیزه، از آهن یا فولاد تولید می گردند.

جنس لوله گالوانیزه از آهن نورد می باشد. آهن نورد بکار رفته در لوله گالوانیزه باعث مقاوت بالا در برابر فشارهای زیادی می شود. لوله های گالوانیزه به دلیل مقاومت در برابر خوردگی، زنگ زدگی و اسیدها یکی از پرکاربردترین لوله های مورد استفاده در صنعت هستند. لوله گالوانیزه به عنوان یکی از مصالح ساختمانی، نقش مهمی در صنعت ساخت و ساز نیز دارند. از کاربردهای دیگر لوله گالوانیزه در تخلیه فاضلاب بهداشتی کوچک و متوسط است.

انواع لوله گالوانیزه

انواع لوله گالوانیزه

لوله های گالوانیزه را بر اساس روش تولید به دو دسته ی گرم و سرد می توان دسته بندی کرد اما بر اساس جنس، لوله های گالوانیزه به دو دسته ی فولادی و آهنی تقسیم می شوند.

لوله گالوانیزه فولادی

به این نوع لوله گالوانیزه، لوله های آهنی سفید نیز می گویند. کاربرد لوله گالوانیزه فولادی گاهی برای تخلیه فاضلاب لوازم بهداشتی کوچک به کار برده‌ می‌شود ولی مورد استفاده اصلی آنها برای تهویه است. این نوع لوله گالوانیزه در مقایسه با لوله گالوانیزه آهنی وزن سبک تری دارد. جنس این لوله‌ها از فولاد نرمی است که در ساختن آن ورق فولاد را با فشار داخل قالب عبور می دهند. بعد از این کار شکاف یا درز هایی که وجود دارد به یکدیگر جوش داده می شود. و سپس آن‌ها را جهت افزایش مقاومت در برابر اسیدها و زنگ‌زدگی‌ها در یک وان آبکاری روی عبور می دهند و گالوانیزه‌ می‌کنند. رطوبت روی انواع لوله گالوانیزه فولادی تاثیر ندارد ولی نباید اسید روی آنها ریخته یا از لوله عبور داده شود.

لوله گالوانیزه آهنی

برای ساخت این نوع لوله گالوانیزه از جنس آهن سفید نورد شده استفاده می شود که درز آن توسط دستگاه‌های درز جوش بهم جوش داده‌ می‌شود. درزها و شکافها را جوش داده و لوله را تمیز می نمایند و به حمام روی مذاب انتقال می دهند. به انواع لوله گالوانیزه آهنی، لوله های با درز هم می گویند. این نوع لوله‌ها از رنگ تیره و خاکستریشان شناخته‌ می‌شوند. و عموماً به دو صورت سبک و متوسط تولید‌ می‌شوند.

 

لوله گالوانیزه فولادی

گالوانیزه سرد و گرم

گالوانیزه سرد، الکتروگالوانیزه است. مقدار گالوانیزه بسیار کم است، فقط 10-50 گرم در متر مربع است و مقاومت در برابر خوردگی آن بسیار بدتر از لوله‌های گالوانیزه گرم است. تولیدکنندگان منظم لوله‌های گالوانیزه، به منظور اطمینان از کیفیت، بیشتر از الکترو گالوانیزه (آبکاری سرد) استفاده نمی‌کنند. فقط شرکت‌های کوچک با تجهیزات کوچک و تجهیزات قدیمی از فولاد گالوانیزه استفاده‌ می‌کنند، البته قیمت آن‌ها نسبتاً ارزان تر است. در خانه‌های تازه ساخت، استفاده از لوله‌های فولادی گالوانیزه سرد به عنوان لوله‌های آبرسانی ممنوع است.

فلز مذاب با یک ماتریس آهن واکنش داده و یک لایه آلیاژ تولید‌ می‌کند، در نتیجه لایه و لایه آبکاری را ترکیب‌ می‌کند. گالوانیزه گرم‌ می‌باشد که ابتدا لوله فولادی را ترشی بزنید، به منظور از بین بردن اکسید آهن روی سطح لوله فولادی، پس از ترشی، آن را با محلول آبی کلرید آمونیوم یا کلرید روی یا یک محلول آبی مخلوط کلرید آمونیوم و کلرید روی، و سپس تغذیه‌ می‌شود.

گالوانیزه گرم‌ می‌تواند از مزایای آبکاری یکنواخت، چسبندگی قوی و عمر طولانی برخوردار باشد. بیش‌تر فرآیندهای شمالی از نوارهای گالوانیزه برای سیم پیچ مستقیم روی استفاده‌ می‌کنند.

کاربرد لوله گالوانیزه

لوله گالوانیزه به دلیل داشتن اجزای ضد زنگ زدگی، در مصارف فضای باز و داخلی مورد استفاده قرار‌ می‌گیرد. پوشش روی، روند خوردگی را کند‌ می‌کند و‌ می‌تواند لوله را برای دهه‌ها (در محیط مناسب) دوام دهد. این امر آن را برای کاربردهای دریایی و حمل و نقل آب سرد و گرم به طور یکسان ایده آل‌ می‌کند.

لوله گالوانیزه همانند سایر لوله ها وظیفه انتقال سیال از محلی به محل دیگر را دارند. از اصلی ترین و مهم ترین کاربردهای لوله گالوانيزه انتقال سیالات (آب و گاز) در گلخانه ها و منازل است. لوله گالوانیزه برای هر نوع کار مناسب نیست و معمولاً در کاربردهای زیرزمینی استفاده نمی‌شود.

از لوله های گالوانیزه می توان برای آبرسانی، گازرسانی، انتقال بخار و هوا در جاهای گوناگون بهره برد. همچنین از لوله گالوانیزه برای عبور دادن سیم برق در ساختمان ها استفاده می شود که به لوله گالوانیزه برق مشهور است.

از دیگر کاربردهای این لوله می توان به استفاده در سازه های فلزی و دکل های مخابراتی، محافظت از کابل های شبکه و برق، پایه فنس، انتقال آب در صنایع کشاورزی حصار کشی مناطق مختلف زمین و در برخی موارد تخلیه فاضلاب اشاره کرد. این لوله ها را می توان به صورت توکار یا روکار استفاده کرد.

ضخامت لوله گالوانیزه

کلیه لوله‌های‌ گالوانیزه فولادی و آهنی در شاخه‌های ۶ متری و دو سر دنده با قطر اینچ تا ۸ اینچ تولید‌ می‌‌شوند. قطر این لوله‌ها معمولاً‌ قطر اسمی است که بزرگ‌تر از قطر داخلی و کوچک‌تر از قطر خارجی است. همچنین در بازار لوله‌ها را بر اساس نمره‌ می‌شناسند. لوله‌‌های گالوانیزه نیز به وسیله دنده پیچی به یکدیگر وصل و توسط مواد مناسب آب‌بندی‌ می‌شوند.

 

 

یکی از مهمترین مشکلاتی که باعث نارضایتی مشتری از خرید لوله گالوانیزه می شود، این است که اطلاعات کاربردی در این زمینه ندارند و قبل از خرید از یک مشاور و متخصص حرفه‌ای برای انتخاب مناسب کمک نگرفته‌ اند. شما قبل از خرید با کمک گرفتن از یک متخصص و مشاور که در این حوزه دارای اطلاعات کاربردی است، می‌ توانید با تهیه لوله گالوانیزه متناسب با نیاز خود از بیشترین مزایای که می‌ خواهید بهره‌ مند شوید. مجموعه آوندسازه آماده مشاوره حرفه ای در زمینه خرید لوله گالوانیزه به متقاضیان محترم می باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.