معرفی شیر پروانه ای با عملگر برقی (ویفری- لاگ)

شیر پروانه ای

سوپاپ پروانه ای یک شیر چرخشی چرخشی یک چهارم است که برای توقف ، تنظیم و شروع جریان استفاده می شود. دریچه های پروانه به راحتی و سریع باز می شوند. چرخش دسته 90 درجه باعث بسته شدن یا باز شدن کامل دریچه می شود

شیرهای بزرگ پروانه ای (Butterfly Valve) معمولاً به اصطلاح با جعبه دنده مجهز می شوند ، جایی که چرخ دستی توسط چرخ دنده به ساقه متصل می شود. این کار عملکرد شیر را ساده می کند.

شیرهای پروانه ای دارای مزایای زیادی نسبت به شیرهای گیت ، گلوب ، پلاگین و توپی هستند ، مخصوصاً برای کاربردهای بزرگ شیر. صرفه جویی در وزن ، فضا و هزینه بارزترین مزایا است. هزینه های نگهداری معمولاً کم است زیرا تعداد حداقل قطعات متحرک وجود دارد و جیب هایی برای به دام انداختن مایعات وجود ندارد.

دریچه های پروانه مخصوصاً برای کار با جریانهای زیاد مایعات یا گازها در فشارهای نسبتاً کم و برای اداره دوغاب یا مایعات با مقدار زیادی مواد جامد معلق بسیار مناسب هستند.

شیرهای پروانه بر اساس یک میراگر لوله ساخته می شوند. عنصر کنترل جریان یک دیسک با قطر تقریباً یکسان قطر داخلی لوله مجاور است که بر روی یک محور عمودی یا افقی می چرخد. وقتی دیسک به موازات اجرای لوله کشی قرار می گیرد ، سوپاپ کاملاً باز می شود. وقتی دیسک به موقعیت عمود نزدیک می شود ، سوپاپ بسته می شود. موقعیت های میانی را می توان با استفاده از دستگاه های قفل کننده در محل ثابت کرد.

انواع شیر پروانه ای با توجه به طرز کار

طرز کار شیر پروانه ای (Butterfly Valve) را می توان به نحوی پیکربندی کرد که به صورت دستی، الکترونیکی یا پنوماتیکی، کار کنند. عملگر های پنوماتیکی دارای بالاترین سرعت هستند، در حالیکه عملگر های الکتریکی، برای باز و بسته شدن، نیاز به ارسال سیگنال به گیربکس شیر دارند و نسبت به عملگر های پنوماتیکی، دقیق تر هستند. هم چنین عملگر های پنوماتیکی بسیار با دوام و قابل اعتماد هستند. کاهش سایش با استفاده از این عملگر ها باعث بالا رفتن عمر کاری شیر می گردد و هزینه های عملیاتی را کاهش می دهد.

شیر پروانه ای دستی یا اهرمی

این نوع از شیرها به صورت دستی باز و بسته می شوند. یک اهرم که از دو قسمت ثابت و متحرک تشکیل شده است، باعث چرخش دیسک و درنتیجه باز و بسته شدن شیر می شود. این نوع از شیرها حتما باید توسط یک اپراتور باز و بسته شوند.

شیر پروانه ای گیربکسی نیز از شیرهای پروانه ای دستی هستند؛ ولی تنها تفاوت این دسته با نوع اهرمی در نحوه باز و بسته کردن شیر است. در این مدل به جای یک اهرم از یک چرخ که به یک گیربکس متصل شده است استفاده می شود.سرعت عمل و دوام این نوع بیشتر است.این مدل نیز همواره به یک اپراتور نیاز دارد.

 

معرفی شیر پروانه ای با عملگر برقی (ویفری- لاگ)معرفی شیر پروانه ای با عملگر برقی (ویفری- لاگ)

شیر پروانه ای پنوماتیک یا بادی

در این نوع از شیرها به جای اپراتور از یک سنسور استفاده می شود. سنسور جریان سیال را تشخیص می دهد و هر موقع سنسور تشخیص دهد که شیر باید باز یا بسته شود، پیامی به عملگر ارسال می شود. در این مدل عملگر از نوع پنوماتیک یا بادی است و به دلیل قدرت زیاد عملگر، سرعت این سیستم بسیار زیاد است.

 

شیر پروانه ای با عملگر برقی

شیر پروانه ای با عملگر برقی در دو نوع شیر پروانه ای با عملگر برقی لاگ و ویفری می باشد. در این شیرهای پروانه ای باز و بسته شدن ولو با نیروی برق صورت می گیرد. از مزایای این روش سرعت بالای عملگر می باشد. در صنایع نفت و گاز شیرهای با سایز بالا از این نوع عملگر استفاده می نمایند. لازم بذکر است قیمت عملگر برقی از حالت اهرمی و گیربکسی بالاتر است.

 

شرکت آوندسازه همواره تلاش می کند که با شناسایی بهترین برند های موجود در بازار و بررسی های دقیق بر روی طرز کار شیر پروانه ای ، بهترین شیر های پروانه ای را شناسایی کرده و با تامین آنها، رضایت کامل مشتریان را در حوزه شیرآلات و اتصالات صنعتی، به همراه داشته باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.